سفارش تبلیغ
صبا ویژن

استفاده از تفکر تصویری در سخنرانی ها و تکنیکهای آن

حتما بارها برای شما پیش آمده است که اسم کسی را به خاطر نیاورید ولی چهره و ظاهر آن فرد کافی بوده تا هر آن چه که درباره او می‌دانستید به یاد آورید. همین موضوع در سایر موقعیت‌های زندگی هم صحبت دارد. مثلا وقتی که در حال امتحان دادن هستید ممکن است به جز کلماتی که داخل کتاب یا جزوه نوشته شده بودند شیوه نگارش، خطی که با آن نوشته شده است، جایگاه یک پاراگراف و …را خیلی بهتر از خود مفهوم اصلی به خاطر آورید. شاید به همین دلیل امروزه روی یادگیری بر اساس حافظه تصویری تاکید بیش‌تری می‌شود تا گنجاندن حجم زیادی از کلمات و جملات ناملموس و غریب در ذهن! پیرو همین موضوع اکنون مفهوم تازه‌ای در فن بیان و سخنوری با عنوان استفاده از تفکر تصویری در سخنرانی‌ ها مطرح شده است.

احتمالا تجربه استفاده از تفکر تصویری در سخنرانی‌ ها در بسیاری از همایش‌ها یا حتی کلاس درس‌هایی که تا کنون شرکت کرده‌اید را داشته باشید. سخنرانان معمولا در چنین حالتی بخش زیادی از مفاهیم را با استفاده از تصاویر یا جداول بیان می‌کنند و تنها با استفاده از اصول استفاده از کلمات در سخنرانی، تعدادی کلیدواژه را به هر اسلاید اضافه می‌کنیم.

با توجه به اهمیت تفکر تصویری که باعث می‌شود مخاطب مفاهیم را با استفاده از تصاویر تحلیل نماید لازم است امروز با تکنیک‌های استفاده از تصاویر و تفهیم مخاطب به واسطه تصاویر آشنا شوید.

استفاده از تفکر تصویری در سخنرانی‌ ها و تکنیک‌های آن

در طول سخنرانی سوالاتی به صورت معمول برای مخاطبان به وجود می‌آید. سوالاتی مثل چی؟ چه چیزی؟ چگونه؟ به چه اندازه؟ چرا؟ چند تا؟ چه مقدار و …

مشاهده مقاله  6 ترفند برای تشویق مخاطب به کنجکاوی و سوال پرسیدن در سخنرانی

این سوالات در تمام موضوعاتی که ممکن است سخنرانی کنید برای هر فرد به وجود می‌آید. بنابراین باید بتوانید جواب آن‌ها را در قالب آیتم‌های متفاوتی به مخاطبان عرضه کنید.

 

تفکر تصویری در سخنرانی ها

تصاویر و طرح‌ها در پاسخ به چه طور و چگونه

طرح‌ها و تصاویری که انتخاب می‌کنیم می‌توانند به بسیاری از سوالات مخاطب ما جواب بدهند. به عنوان مثال پاسخ یک سوال مهم که در سخنرانی مطرح می‌کنید را یک شکل یا تصویر مناسب به خوبی به مخاطب عرضه می‌کند. مثل تصویری از واکنش‌های بیولوژیک بدن که بهتر از یک ربع صحبت کردن می‌تواند اثرگذار واقع شود.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های فضایی در پاسخ به کجا

حتما می‌دانید که سخنرانی‌های اندکی وجود دارند که به نقشه و مکان‌یابی نیاز داشته باشند. در  واقعیت هم دقیقا به همین شکل است؛ یعنی ردیابی یک موقعیت خاص در نقشه با استفاده از نرم‌افزارهای همراه زیادی امکان‌پذیر است که هر فرد به همراه خودش دارد و دیگر نیازی به درج موقعیت توسط شما در اسلایدها نیست. اما جایگزین این نقشه‌ها دیاگرام‌های فضایی هستند. دیاگرام فضایی/ ارتباطی یک ابزار برای ساده سازی یک موضوع پیچیده به صورت گرافیکی می‌باشد که اجازه سریع تر و بهتر درک کردن و ارائه یک موضوع را به ما می‌دهد. مثلا اگر بخواهید ارتباط بین بخش‌های مختلف یک اداره را نشان دهید به جای این که یک نقشه جغرافیایی ترسیم کنید و یا چندین پاراگراف توضیح دهید با استفاده از این دیاگرام‌ها می‌توانید مفاهیم را بهتر انتقال دهید.

 

برای خواندن مقالات بیشتر اینجا را کلیک کنید